WTC01

Geschiedenis

Dat er in en om Bornerbroek heel wat mensen zijn die een wielersport beoefenen was iets dat ik al langer wist. Vanuit mijn werk bij Meulenkamp Tweewielers merkte ik dat bij veel Bornerbroekers een racefiets of mountainbike in de schuur staat. Het verbaasde me echter dat, in tegenstelling tot omliggende dorpen en steden, er in Bornerbroek nog niets werd georganiseerd voor deze groep wielersporters. Het idee om alle fietsers in en om Bornerbroek te verenigen spookte al langer door mijn hoofd, maar tot uitvoering kwam het nooit. Vanuit mijn werk werd ik gestimuleerd door te pakken met dit idee en mocht ik zelfs de eerste opzet onder werktijd uitwerken. Dat begon allemaal met een infoavond.

Op 8 februari 2019 werd er een infoavond gehouden bij Cafe Brockie om te peilen of er voldoende draagvlak is voor een wielerclub in Bornerbroek. De opkomst bleek die avond veel hoger dan verwacht, ruim 40 mensen vulden het voorcafé en het merendeel bleek interesse te hebben in het lidmaatschap van een wielerclub. Kortom, er was voldoende animo.

Behalve een grote groep potentiële leden, meldde er zich die avond ook een zestal personen die met mij de kar wilden trekken. Samen met Erwin Bakker, Erwin Kuilder, Martin Oonk, Bart Perik, Robin Perik en Han Stoker vormden we een 7-koppig interim bestuur. Met dat interim bestuur werd gewerkt naar de officiële oprichting, waarbij gezegd moeten worden dat dit toch allemaal veel meer werk bleek te zijn dan van te voren gedacht. Maar desalniettemin kon er eind juli een handtekening gezet worden bij de notaris en werd de WTC Bornerbroek officieel opgericht verklaard.

De Wieler Tour Club Bornerbroek heeft inmiddels (augustus 2019) 69 leden, iets wat wij als bestuur nooit voor mogelijk hadden gehouden. En nu het meeste werk met betrekking tot de oprichting achter ons ligt, kijken wij als bestuur er naar uit om veel mooie en veilige kilometers te gaan maken met onze leden.

 

Namens het bestuur,

Sander Zwijnenberg
Voorzitter