start wtc tubantia

Bornerbroek heeft voortaan een eigen wielerclub

BORNERBROEK - Het is nu officieel, de aftrap is verricht: Bornerbroek heeft een eigen wielervereniging: WTC Bornerbroek. Zondag werd de oprichting gevierd met een korte ludieke toertocht door het kerkdorp en, verdeeld over enkele groepen, een ronde door het buitengebied.

De nieuwe vereniging telt 70 leden en is een mix van wielrenners en vooral veel mountainbikers. Het jongste lid is 17 jaar, de oudste ver boven de zestig. Ook enkele vrouwen hebben zich gemeld. De leden komen uit Bornerbroek maar ook uit omliggende plaatsen als Borne, Almelo, Albergen

Behoefte

„Met 70 leden hebben we aangetoond dat de vereniging in een behoefte voorziet”, zegt initiatiefnemer en voorzitter Sander Zwijnenberg (30) van WTC Bornerbroek. „We gaan lekker met elkaar fietsen. In verschillende groepen en op diverse niveaus. Er moet voor elk wat wils zijn en alle leden moeten zich hier thuisvoelen. Hoe we dat gaan organiseren en hoe we die groepen samenstellen moet zich de komende tijd uitwijzen.”

Meulenkamp

Hoofdsponsor is Meulenkamp Tweewielers aan het Tusveld, niet geheel toevallig de werkgever van Zwijnenberg, die van zijn baas het groene licht kreeg om de haalbaarheid van een de wielerclub te bekijken. „Het idee om een wielervereniging op te richten bestond al langer. We hebben in februari een informatie-avond gehouden, daar waren 40 bezoekers. Toen hebben we besloten om het plan door te zetten en zijn we aan de slag gegaan.”

De ledenwerving verliep goed en met 70 leden ligt er een prima basis voor een vereniging. „Dat is een mooi aantal en gunstig ook voor collectieve voorzieningen als verzekering en kleding.” De organisatie staat op poten, het bestuur is gevormd en bestaat, naast voorzitter Sander Zwijnenberg, uit secretaris Erwin Kuilder, penningmeester Erwin Bakker en de leden Bert Perik, Martin Oonk, Han Stoker en Robin Perik.

Thuishonk

Beleefboerderij Erve Peeze is vooralsnog het thuishonk van WTC Bornerbroek. De kans is aanwezig dat ook sportpark ’t Brook (RKSV Bornerbroek) als uitvalsbasis gaat functioneren. Zwijnenberg hoopt ook dat de sociale functie gaat werken: „Gezelligheid en samen dingen doen, daar gaat het om. We hebben ook veel individuele leden die ongetwijfeld aansluiting gaan zoeken. Maar zo gaat het, als het goed is, in elke vereniging.”