IMG-20210919-WA0006

Ganz Tolle Toerrit!

Het is ongeveer 15 graden, als op zondagmorgen om 9.00 uur de eerste oranje-zwart geklede fietsers zich melden bij de schaatsbaan in Bornerbroek. Eerst koffie, cake en/of bananenbrood en dan gezamenlijk opstarten. Goed om deze fietsers weer terug te zien. We ontvangen een kort woordje van Han. Vandaag op het programma: de MTB-route van Haaksbergen. Een aantal vlotte trappers, die 100 km fietsen, zijn al op weg.

Rond half 10 worden de laatste fietsen achterop gezet, de motoren worden gestart en we gaan op weg naar de parkeerplaats in Haaksbergen. Daar aangekomen volgen de laatste checks (heb ik echt mijn helm mee, twijfels: lange of korte mouw?) en dan zijn we klaar om te gaan. Ieder fietst op z’n eigen tempo en kiest voor 35 of 50 km.

Eerst even wakker worden, want we beginnen met wat pittige bochtjes, en we zijn hier niet voor ’t struukn duukn gekomen. De route begeleidt ons in het begin over single-tracks. Na een paar kilometer horen we hard: ‘PAUZE’! De 100-km trappers vonden het welletjes en halen een groot deel van de groep in. Leuk dat we hen tegenkomen, en wat een goede timing!
Helaas hebben we even later een tweede ontmoeting met deze groep; Martin M. maakt de eerste smak van de dag. Oranje-zwart wordt gemengd met rood.. Het paaltje en Kristiaan waren dichterbij dan gedacht. Schrikken...
De ambulance wordt gebeld, eerste hulp wordt verleend, Nico komt om de fiets op te halen en vervolgens gaat het gros van de groep weer op weg.
De route vervolgt dan over single-tracks, zand en gravel paden en een aantal vlonders.

Op ongeveer de helft van de route is het tijd voor koffie en appelgebak bij Captain Jack. Hier blijkt de schade bij Martin mee te vallen, en komt iedereen weer bij elkaar waarna iedereen weer op de MTB stapt om verder te gaan. Het laatste stuk van de route voert ons langs het water, over een wedstrijdparcours van de triatlon (wij gaan sneller 😉 ) en brengt ons uiteindelijk weer terug bij het startpunt.

Na de middag zijn we weer bij de ijsclub, als het tijd is voor wit bier, sauerkraut en bratwürst. Hoewel er een eindtijd was ingesteld op 16.00 uur bleef het nog lang gezellig..

 

Groet,

Liset