Header_expertpagina_mountainbikes_e-MTB

Mill Man Trail 2020

Op zondag 26 april start in het mooie Luxemburgse Echternach de Mill-Man-Trail. Een mountainbiketoertocht dwars door de Luxemburgse Ardennen. Rijders kunnen kiezen uit de afstanden 40, 70 en 100 km. Kortom, deze toch biedt uitdaging voor ieder niveau.

De tocht is zeer goed georganiseerd en gaat dwars door een schitterend natuurgebied met de nodige hoogtemeters. Speciaal voor deze dag worden er paden opengesteld waar normaal absoluut niet gefietst mag worden. Daarnaast maken doedelzakspelers bij de start en slagwerkers op de “Gladiator” deze ervaring extra speciaal. Voor ons dus genoeg redenen om eind april met een mooie groep af te reizen naar Luxemburg en deel te nemen.

Daarnaast zullen we, als er behoefte aan is vanuit de deelnemers groep, proberen in aanloop naar de Mill-Man-Trail een aantal klim-trainingen/clinics te plannen zodat we goed getraind aan de start staan.

Programma

Op zaterdag 25 april vertrekken we in de middag richting Echternach. Met de auto doen we er ongeveer 3,5 uur over. Eenmaal daar aangekomen rijden we langs start/finish om daar de startbewijzen op te halen. Het ophalen van de startbewijzen wordt door veel rijders gezien als de perfecte gelegenheid om de biercarrousel aan de finish even te testen. Als de startbewijzen binnen zijn gaan we naar het hotel waar de rest van de avond in het teken staat van goed eten en gezelligheid.

Op zondag zitten we al vroeg aan een stevig ontbijt om vervolgens na een kort ritje aan te komen bij de start/finish. Vervolgens wordt er in groepen gestart waarbij de 100 km om 8.00 uur als eerste vertrekt. Eenmaal onderweg zul je merken dat alles rondom de tocht zeer goed georganiseerd is met duidelijke bewegwijzering en voldoende verzorgingsposten. Nadat iedereen zijn of haar gekozen afstand heeft afgelegd ontmoeten we elkaar allemaal weer bij de biercarrousel aan de finish. Bij de finish is overal aan gedacht. Er is gelegenheid om te douchen, er zijn verschillende soorten eten verkrijgbaar, er zijn sportmasseurs en je kunt je fiets schoon maken. Uiteindelijk eindigen we deze dag weer gezamenlijk met goed eten en voldoende drinken in het hotel.

Maandag 27 april is het Koningsdag en dit jaar betekent dat voor iedereen een verplichte vrije dag. Kortom, je hoeft geen vrij te nemen om mee te kunnen. Na het ontbijt rijden we weer naar Bornerbroek waar we dan rond de middag aan komen. Dus je kunt de rest van Koningsdag nog met je familie en/of vrienden door brengen.

Kosten

Aangezien we niet weten hoe groot de groep is die mee gaat, hebben we ook nog geen hotel kunnen boeken. Dit maakt het lastig om een goede schatting van de kosten te geven, maar een gemiddeld hotel in die regio is zeer betaalbaar. De inschrijving voor de tocht kostte vorig jaar maximaal € 16,- (afhankelijk van welke afstand je kiest). De brandstofkosten zullen worden verdeeld over de personen die mee gaan, dit zal hooguit een paar tientjes zijn. Dan zijn er nog de kosten voor het eten en drinken, maar die heb je uiteindelijk zelf in de hand.

Deelnemen

Ben je net zo enthousiast als wij over deze tocht en wil je graag mee? Meld je dan aan bij Sander Zwijnenberg. Hij zal je toevoegen aan een aparte WhatsApp-groep waarin de details worden besproken.