MTB tocht Gieten-Gasselte

De route heeft een lengte van 33,9 kilometer en 276 hoogtemeters.

 

Zondag 27 November 2022,

 

Vandaag vroeg uit de veren want de WTC Bornerbroek tocht Gieten Gasselte staat op het programma.

Het weer nodigt nog niet meteen uit, het is een druilige herfstdag en de verwachting is dat het vandaag niet veel beter wordt, maar dat mag de pret niet drukken.

Om 9.00 verzamelen we bij de Spar en vertrekken niet veel later naar Drenthe, best een stukkie rijden maar het is rustig op de weg en we kunnen mooi opschieten.

Rond 10.00 zijn we op de plaats van bestemming Koerscafe Gasselte www.koerscafegasselte.nl een hartstikke mooi fietscafé aan de MTB route.

De uitdagende route voert grotendeels door de bossen van Staatsbosbeheer. Er wordt van diverse soorten paden gebruik gemaakt. Wat bredere zandpaden, prachtige bochtige singletracks en korte klimmetjes wisselen elkaar af.

Ondanks dat het in Drenthe relatief vlak is hebben de routebouwers goed gebruik gemaakt van aanwezige heuveltjes en glooiingen. Zo zijn de oevers van twee voormalige zandafgravingen volop benut.

De paden die hier zijn gecreëerd zijn voorzien van enkele flinke klimmetjes met als beloning een mooi uitzicht over het water…..top plek.

De omgeving is mooi afwisselend. Het ene moment rijd je midden in het bos, het volgende langs een weiland of over de hei, de route wordt met het zwarte MTB-teken aangegeven.

 

Bij terugkomst bij Koerscafe Gasselte warmen we ons een tijdje bij de houtkachel waarna we samen lunchen alvorens de terugweg naar Bornerbroek te aanvaarden.

Alles bij elkaar een super dag, zeker voor herhaling vatbaar.

 

Weet je ook een mooie route laat het ons dan weten en misschien gaat de volgende WTC Bornerbroek tocht daar naartoe.

 

Martin Oonk